Način pripreme
Kvasac i šećer rastvorite u mlaku vodu, pa zatim dodajte malo brašna zajedno sa solju i počnite da mesite. Dodajte brašno sve dok ne dobijete veoma meko testo.
Testo ostavite da naraste nekih pola sata, pa ga podelite na dva jednaka dela i svaki deo razvijte u koru veličine tepsije u kojoj ćete peći pogaču.
Tepsiju dobro premažite uljem, pa prvo stavite jednu koru, preko izmrvite sav sir i sipajte malo ulja preko sira u tankom mlazu, pa preko stavite drugu koru. Kada ste stavili obe kore, blago pritisnite rukama, kako bi se sve poravnalo.
Nožem pažljivo napravite proreze, ali nemojte ići do sredine tepsije, pa zatim urolajte svaki komadić.
Dobijenu pitu premažite žumancetom i pecite u umerenoj rerni oko 30 - 40 minuta. Kada se ispeče, izvadite iz rerne i pokrijte krpom.