Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana Riba»Brancin en Papilote

Brancin en Papilote

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Brancin en Papilote
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
18/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
2
"Otkrijte tajne brancina u papilotu u receptu koji vam nudimo"

Potrebni sastojci

  • brancin - 300 - 350 g, file sa kožom
  • maslinovo ulje - 6 - 7 kašika + za posipanje na kraju
  • tikvice - 1/2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • čeri pradajz - 4 - 6 komada
  • paprika - 1 komad
  • šitake pečurke - 6 komada (ili druge po izboru)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Da pripremite neko jelo en papilot je tehnika u kulinarstvu, koja je skoro svima poznata odavno, ali možda ne pod tim imenom. Ova tehnika predstavlja pečenje u rerni ili kuvanje na pari, tako što namirnice prethodno umotate u papir za pečenje, napravite paketić i namirnice se istovremeno pripremaju i na taj način čuvaju sve svoje arome.

Ovde se može uvrstiti i kuvanje namirnica umotanih u aluminijumsku foliju, na isti način, ali ova tehnika nije zdrava kao tehnika sa papirom.

Evo i jednog predloga za ukusni brancin en papilot sa povrćem. Sa malo i to sasvim uobičajenih namirnica i bez začina, postižete izuzetan ukus i aromu.

1. Očistite riblje filete od koštica, ako ih ima, operite ih i osušite. U zavisnosti od veličine filea, a na osnovu težine iz recepta možete da imate 4 ili 6 tankih i osetljivih filea.

2. Očistite povrće i naseckajte papriku, šargarepu, beli luk i tikvicu na veoma tanke listiće, a pečurke i čeri paradajz na pola. Po želji, možete da dodate drugo omiljeno povrće ili da zamenite neko od nabrojanih sa drugim po vašem izboru. Samo treba da imate na umu vreme pripreme ribe i da se ono poklapa sa vremenom pripreme povrća.

3. Postavite dva lista papira za pečenje dimenzija 42x38 cm. Pospite ih lagano maslinovim uljem u sredini, tamo gde ćete staviti namirnice.

4. Rasporedite povrće, dodajte još malo maslinovog ulja i soli i odozgo položite filete brancina sa kožom okrenutom ka povrću. Posolite i file i sklopite papir prvo sa suprotnih ćoškova preklapajući ih, a zatim i druga dva kraja i dobro zatvorite.

5. Stavite paketiće u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25-28 minuta u zavisnosti od debljine ribe.

6. Uobičajeno je da se gotova riba u papilotu poslužuje odmah nakon pripreme i to u još uvek zapečaćenom papiru i da svako na stolu otpakuje svoj paketić. Efektno je i lepo, ali ne treba da se previše čeka, jer će brancin nastaviti da se kuva u papiru.

Možete da ribu poslužite i uz lagano otvorene paketiće i da se ukrase komadima limuna i uz dodatak maslinovog ulja.

Probajte - lako, ukusno i zdravo je!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: