Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Timbal sa pačijim mesom i krompir pireom

Timbal sa pačijim mesom i krompir pireom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Timbal sa pačijim mesom i krompir pireom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
58 min.
Porcije
2
"Imamo jednu reč za ovaj timbal sa pačijim mesom i krompir pireom - bajka"

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 1 komad, konfi
  • maslinovo ulje - 2 mlaza
  • Za pire
  • krompir - 4 komada, srednji/veliki
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 50 g, za kuvanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • Za sos
  • luk - 1/2 glavice
  • praziluk - 1/2 struka
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • pileći bujon - 300 ml
  • brašno - 1 kašika
  • slatko od jabuka - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za pire skuvajte krompir u posoljenoj vodi, oljuštite ga, dok je vruć i izgnječite sa maslacem, pavlakom, solju i biberom, dok ne dobijete gladak krompir pire.

2. Ugrejte pačiji batak zajedno sa mašću, koja ga obavija i u kojoj je bio konzervisan. Ostavite da se ohladi kada ga odvojite od masnoće.

3. Uzmite 2-3 kašike pačije masti i zagrejte na umerenoj vatri, možete da dodate i malo maslinovog ulja, da ne zagori. U njoj zapržite na krupno isečen luk, praziluk i beli luk sa prstohvatom soli.

4. Sipajte brašno, mešajte minut i sipajte vino, a posle i bbujon. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.

5. Procedite sos da odstranite parčiće povrća - oni su ispunili svoju ulogu, kad su dali aromu sosu.

Vratite tečnost na ringlu i kuvajte dok se još ne redukuje i postane guti sosić.

6. Iskidajte pačiji batak na male parčiće. Možete i da isečete. Zagrejte rernu do 200 stepeni.

7. Na vatrostalne tenjire stavite okrugli prstenn i u njega rasporedite debeo sloj krompir pirea. Preko njega stavite sloj komadića mesa i gurnite u rernu da se sve zagreje nekoliko minuta.

8. Preko toplog timbala posipte malo maslinovog ulja i sosa od vina i servirajte.

Prijatno uz ovaj sjajan timbal sa pačijim mesom i krompir pireom!

Beleška: Meni uvek ostane malo pirea, koji volim da jedem kao dodatak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: