Keto milibrot

24/04/2020
"Specijalni keto milibrot za sve one koji drže dijetu "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano388
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mislim da je prvi pokušaj keto milibrota bio dobar i ukusan, ali po mom mišljenju ako volite slatko, treba da dodate još malo zaslađivača.

U posudi pomešamo jaja i tečni zaslađivač, može da bude stevija, eritriol, ksilitol ili drugo. Dodajte krem sir, sitan sir, vanilu, esenciju pomorandže za miris i promešajte dobro mikserom.

U dobijenu smesu dodajemo prašak za pecivo i bademovo brašno, koje možete zameniti za razno brašno od orašastih plodova, zato što se samo oni koriste za keto dijetu i bez glutena su.

Nakon što promešamo viljuškom, dobijamo mnogo gustu kašu, u koju dodajemo suvo grožđe i mlevene orašaste plodove, krupnije.

Sada dolazi teži deo - da oblikujemo milibrot. Na provodinu foliju stavljamo parče papira za pečenje, većih prečnika od pravougaonog pleha u kojem ćemo peći naš keto milibrot.

Papir namažemo sa malo ulja i odozgo od polovine smese oblikujemo fitilj dužine kalupa, koristila sam 3 supene kašike pune od smese. Preostalu smesu delimo za 4 supene kašike.

Uzimamo namazanim rukama i uvaljamo u malo fitilj, stavljamo ga preko dugog fitilja. Na isti način oblikujemo i preostalu smesu, na kraju dve ivice vežemo i gotovo.

Papirom prebacujemo u mali kalup za terin. Odozgo zabodemo čokoladne kapljice, posipamo mlevenim bademima i suvim grožđem.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube, 30-35 minuta. Izvadimo gotov milibrot na rešetku da se ohladi i sečemo.

Nisam se setila da stavim komade crne čokolade u testo, onda bi bio pravi ubica! Ukusan i zdrav keto milibrot za Uskrs.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar