Način pripreme
Mislim da je prvi pokušaj keto milibrota bio dobar i ukusan, ali po mom mišljenju ako volite slatko, treba da dodate još malo zaslađivača.
U posudi pomešamo jaja i tečni zaslađivač, može da bude stevija, eritriol, ksilitol ili drugo. Dodajte krem sir, sitan sir, vanilu, esenciju pomorandže za miris i promešajte dobro mikserom.
U dobijenu smesu dodajemo prašak za pecivo i bademovo brašno, koje možete zameniti za razno brašno od orašastih plodova, zato što se samo oni koriste za keto dijetu i bez glutena su.
Nakon što promešamo viljuškom, dobijamo mnogo gustu kašu, u koju dodajemo suvo grožđe i mlevene orašaste plodove, krupnije.
Sada dolazi teži deo - da oblikujemo milibrot. Na provodinu foliju stavljamo parče papira za pečenje, većih prečnika od pravougaonog pleha u kojem ćemo peći naš keto milibrot.
Papir namažemo sa malo ulja i odozgo od polovine smese oblikujemo fitilj dužine kalupa, koristila sam 3 supene kašike pune od smese. Preostalu smesu delimo za 4 supene kašike.
Uzimamo namazanim rukama i uvaljamo u malo fitilj, stavljamo ga preko dugog fitilja. Na isti način oblikujemo i preostalu smesu, na kraju dve ivice vežemo i gotovo.
Papirom prebacujemo u mali kalup za terin. Odozgo zabodemo čokoladne kapljice, posipamo mlevenim bademima i suvim grožđem.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube, 30-35 minuta. Izvadimo gotov milibrot na rešetku da se ohladi i sečemo.
Nisam se setila da stavim komade crne čokolade u testo, onda bi bio pravi ubica! Ukusan i zdrav keto milibrot za Uskrs.
Komentari