Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompirom

Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompirom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompirom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
01/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Deca će je jesti i uši će im zvoniti od sreće"

Potrebni sastojci

  • krompir - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • crni luk - pola glavice
  • bujon od povrća - 2 litra
  • slaca od paradajza - 5 kašika
  • rezanci - 50 g
  • peršun
  • maslac - 40 g
  • so - po ukusu
  • jaje - 1 komad, žumance
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • Za loptice
  • mleveno meso - 200 g
  • pirinač - 50 g
  • crni luk - pola glavice
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo povrće. Krompir isečemo na srednje parčiće, luk, šargarepe i papriku - na sitno.

U mleveno meso dodajemo malo pirinča, sitno isečen ili na krupno rende narendan luk. Dodajemo čubar i malo bibera (ipak je supa za decu, a za odrasle - sveže mleven pri serviranju). Pomešamo sastojke i uvaljamo loptice, koje poređamo u tanjir posut s malo brašna.

U odgovarajuću šerpu stavljamo da provri domaći bujon od povrća. U njega sipamo luk, šargarepe, papriku i loptice od mlevenog mesa.

Supa vri na umerenoj vatri s blago otkrivenim poklopcem. Nakon što povrće omekša dodajemo krompir, paradajz i so.

Deset minuta pre nego što sklonimo supu s vatre, dodajemo rezance, a na kraju dodajemo sitno iseckan peršun.

Začinjavamo umućenim žumancem i kiselim mlekom. Podesimo temperaturu mlečno-jajčane smese pomoću bujona iz supe.

Maslac dodajemo u supu kada joj je temperatura umereno topla, da bi sačuvali vredne vitamine.

Po želji garniramo sa sokom od limuna i serviramo sa integralnim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: