Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Prolećna čorba sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa

Prolećna čorba sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Prolećna čorba sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jedna malo drugačija čorba sa lopticama od jagnjećeg mesa - dopašće vam se"

Potrebni sastojci

  • Za loptice
  • mleveno meso - 300 g, jagnjetina
  • luk - 1/2 glavice
  • kumin - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • Za čorbu
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • kopriva - 1 šolja
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • fida
  • voda - 1.5 l
  • so - po ukusu
  • Za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk izrendajte na rende. Stavite ga u jagnjeće mleveno meso zajedno sa začinima i sve lepo umesite.

Od tako dobijene smese napravite male lopte.

Na vatri zagrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan luk.

Dodajte koprivu, koju ste prethodno oprali i iseckali.

Paradajz izrendajte na rende i dodajte i njega.

Dinstajte otprilike 2-3 minute i sipajte toplu vodu.

U nju stavite loptice i kuvajte otprilike 20 minuta.

Dodajte fidu, začinite začinima, kockicom bujona od povrća, soli po ukusu i kuvajte čorbu sa lopticama još 10 minuta.

Čorbu sa jagnjetinom skinite sa vatre i napravite zapršku, tako što lepo umutite jaja sa kiselim mlekom.

Temperirajte zapršku sa delom tople čorbe i dodajte je u nju.

Poslužite prolećnu čorbicu sa lopticama od jagnjećeg mlevenog mesa posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: