Način pripreme
Za ovaj ukusni slatkiš bez glutena razbijte jaje i dodajte žumance, sipajte ulje. Pomešajte obe vrste skroba sa pirinčanim brašnom. Dodajte prstohvat soli i prašak za pecivo.
U porcijama suvu smesu dodajte u smesu od jaja. Aromatizujte vanilinim šećerom i izrendanom korom limuna.
Dodajte šećer.
Mesite dok se sastojci dobro ne homogenizuju.
Uvijte testo za pitu u komad najlon kese i stavite u frižider na sat vremena. Testo bez glutena je teško za rad, i zato da bi vam bilo lakše, komad papira za pečenje pospite pirinčanim brašnom.
Odvojte komad testa veličine pesnice, a ostalo stavite na papir.
Testo pospite pirinčanim brašnom i na njega stavite drugi komad papira za pečenje.
Preko njega razvijte testo u veliki krug. Prebacite u tepsiju od 22 cm zajedno sa papirom, a gornji uklonite. Obrazujte visok bord po zidovima tepsije.
Dno probušite viljuškom. Sipajte džem. Na nabrašnjenoj površini razvijte posebno testo i isecite trake širine 2 cm.
Stavite ih na džem. Pecite pitu sa maslacem na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni dok se ne dobije prijatna boja.
Gotovu pitu bez glutena sa maslacem i džemom od bresaka izvadite iz rerne i ohladite na rešetci. Pospite šećerom u prahu!
Neka vam je slatko!