Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita bez glutena sa maslacem i džemom od bresaka

Pita bez glutena sa maslacem i džemom od bresaka

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pita bez glutena sa maslacem i džemom od bresaka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Impresivna pita sa maslacem bez glutena, koja se konzumira sa zadovoljstvom i bez mere"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 150 g
  • krompirov skrob - 100 g
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 80 ml
  • prašak za pecivo - 5 g
  • kora limuna - prstohvat
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 100 g
  • džem od bresaka - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni slatkiš bez glutena razbijte jaje i dodajte žumance, sipajte ulje. Pomešajte obe vrste skroba sa pirinčanim brašnom. Dodajte prstohvat soli i prašak za pecivo.

U porcijama suvu smesu dodajte u smesu od jaja. Aromatizujte vanilinim šećerom i izrendanom korom limuna.

Dodajte šećer.

Mesite dok se sastojci dobro ne homogenizuju.

Uvijte testo za pitu u komad najlon kese i stavite u frižider na sat vremena. Testo bez glutena je teško za rad, i zato da bi vam bilo lakše, komad papira za pečenje pospite pirinčanim brašnom.

Odvojte komad testa veličine pesnice, a ostalo stavite na papir.

Testo pospite pirinčanim brašnom i na njega stavite drugi komad papira za pečenje.

Preko njega razvijte testo u veliki krug. Prebacite u tepsiju od 22 cm zajedno sa papirom, a gornji uklonite. Obrazujte visok bord po zidovima tepsije.

Dno probušite viljuškom. Sipajte džem. Na nabrašnjenoj površini razvijte posebno testo i isecite trake širine 2 cm.

Stavite ih na džem. Pecite pitu sa maslacem na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni dok se ne dobije prijatna boja.

Gotovu pitu bez glutena sa maslacem i džemom od bresaka izvadite iz rerne i ohladite na rešetci. Pospite šećerom u prahu!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: