Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Zelene ćuftice od leblebija

Zelene ćuftice od leblebija

Zelene ćuftice od leblebija
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Veganske ćuftice sa leblebijama - zdrave i preukusne"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 220 g, skuvane
  • luk - 1 mala glavica, kromid
  • beli luk - 1 mali čen
  • ulje od semenki grožđa - 20 ml ili maslinovo ulje
  • bosiljak - 1 stručak, svež
  • mirođija - nekoliko strukića, sveža
  • peršun - nekoliko strukića, svež
  • so
  • biber - po ukusu
  • soda za hleb - 1/2 kašičice + 1 kašičica sirćeta ili limunovog soka
  • voda - oko 100 ml, koliko je potrebno da skoro prekrije sve
  • brašno od leblebija - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

U blender ili secka stavite sve sastojke osim brašna od leblebija, sode i sirćeta i blendajte dok ne dobijete glatku, blago tečnu zelenu smesu.

Sipajte zelenu smesu u posudu i dodajte brašno od leblebija i sodu + sirće, mutite i sve dobro pomešajte.

Treba da dobijete testo gustine koja dozvoljava da oblikujete ćuftice, a da se ne razlivaju.

Uzmite deo od smese i stavite u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, koristite kašike kako biste ih oblikovali.

Ćuftice od leblebija pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°С 30 minuta.

Zelene ćuftice od leblebija servirajte tople ili hladne sa omiljenim sosem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: