Način pripreme
U duboku posudu sipamo sve sastojke za arapske ćuftice: 1 punu šolju prethodno skuvanog pasulja (oko 150 g belog pasulja skuvamo menjajući tri vode), pola šolje leblebija iz tegle i isečenih na sitno - 1 čen belog luka, trećinu vezice peršuna (listovi) i nekoliko pera mladog belog luka.
Začinjavamo madrasko karijem - pola kašičice, garmam masalom - 3 prstohvata, indijskom kurkumom - pola kašičice, kuminom - pola kašičice, biberom - pola kašičice, korijanderom - 3 prstohvata, đumbirom u prahu - 2-3 prstohvata, himalajskom solju - dve trećine kašičice, po ukusu. šarlanom - 3 kašike.
Promešamo smesu sa pola kašičice sode i pet punih kašika kukuruznog brašna.
Oblikujemo 15 ćuftica od leblebija i pasulja rukom, koje pržimo u malo suncokretovog ulja, u keramičkom tiganju sa nelepljivim dnom. Serviramo tople i aromatične vegan ćuftice.
Izuzetno ukusne, nezaboravne orijentalne arome arapske ćuftice od leblebija i pasulja - sjajne vegan falafele sa pasuljem za jedan svež obrok.
Komentari