Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Punjene pileće grudi sa kiselim krastavčićima

Punjene pileće grudi sa kiselim krastavčićima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Punjene pileće grudi sa kiselim krastavčićima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Ove punjene pileće grudi nazivamo jelom za specijalne prilike, verujte, ima razloga"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komplet
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • kračkavalj - 100 g
  • slanina - 100 g, tanke trake
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • belo vino - 100 ml
  • ruzmarin
  • beli luk
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite pileće grudi na dve polovine. Oštrim nožem napravite poprečne proreze, nemojte ići do kraja.

Začinite prstohvatom bibera, soli i maslinovog ulja. U proreze koje ste napravili stavite parče krastavca, parče kačkavalja, smenjujte.

Poređajte 4 trake tanko isečene slanine, preklopite svaku traku. Odozgo stavite pileće grudi i uvijte.

U pleh sipajte 1 šoljicu maslinovog ulja, 1 šoljicu belog vina, stavite 2-3 čena belog luka i grančice ruzmarina.

Stavite rolate u pleh i pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Servirajte punjene pileće grudi sa kiselim krastavčićima u društvu pečenog krompira sa mirođijom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: