Način pripreme
Tepsija u kojoj sam ispekla paj je 11х35 cm, ukoliko koristite okruglu, neka bude veličine 20 cm.
Raspordite lisnato testo prema obliku tepsije tako što ostavite visoke bordove.
Dno tepsije izbockajte viljuškom. U posudi razbijte jaja, dodajte sir i začinite pstohvatom bibera. Homogenizujte sastojke.
Sipajte smesu u tepsiju i izravnajte. Tikvice isecite na tanke trake, posolite i ostavite na 20 minuta dok trakice ne omeknu.
Nakon čega na svaku traku tsavite po trakicu tanko iseckane slanine. Uvijte u rolat i stavite u smesu od sira. Ona je tečna, ali prilikom pečenja postane gusta.
Ispecite paj na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 5 minuta, nakon toga smanjite reni na 170 stepeni i dovršite pečenje za još otprilike 20 minuta.
Slani paj treba da bude potpuno ohlađen pre nego što ga isečete.
Neka vam je slatko! Moj paj sa tikvicama je veoma zasitan.