Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Moj paj s tikvicama

Moj paj s tikvicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Moj paj s tikvicama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Omiljeni paj sa tikvicama, obavezno ga probajte"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad, pravougaoni list, oko 230 g
  • tikvice - 1 komada
  • krem sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • slanina - 100 g, tanke trakice
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Tepsija u kojoj sam ispekla paj je 11х35 cm, ukoliko koristite okruglu, neka bude veličine 20 cm.

Raspordite lisnato testo prema obliku tepsije tako što ostavite visoke bordove.

Dno tepsije izbockajte viljuškom. U posudi razbijte jaja, dodajte sir i začinite pstohvatom bibera. Homogenizujte sastojke.

Sipajte smesu u tepsiju i izravnajte. Tikvice isecite na tanke trake, posolite i ostavite na 20 minuta dok trakice ne omeknu.

Nakon čega na svaku traku tsavite po trakicu tanko iseckane slanine. Uvijte u rolat i stavite u smesu od sira. Ona je tečna, ali prilikom pečenja postane gusta.

Ispecite paj na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 5 minuta, nakon toga smanjite reni na 170 stepeni i dovršite pečenje za još otprilike 20 minuta.

Slani paj treba da bude potpuno ohlađen pre nego što ga isečete.

Neka vam je slatko! Moj paj sa tikvicama je veoma zasitan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: