Način pripreme
Pomoću blendera sameljemo kekse da se dobiju fine mrve.
U njih dodajemo istopljeni maslac i prstohvat cimeta (po želji).
U kalup sa pokretnim zidovima stavljamo smesu od keksa i pritiskamo.
Pečemo na 180 stepeni 7-8 minuta. Ostavljamo da se ohladi.
Umutimo krem sir sa šećerom.
Dodajemo jaja i ponovo mutimo.
Na kraju dodajemo vanilu i kiselu pavlaku i mešamo ponovo dok ne postane homogeno.
Čokoladu istopimo na vodenoj pari. Veoma je važno da ona bude blago ohlađena, da se smesa za čokoladni čizkejk ne bi presekla.
Dodajemo je u smesu i kalup uvijamo u aluminijumsku foliju.
Sipamo mlečnu smesu na osnovu od keksa. Pečemo raskošni čizkejk u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni otprilike 40 min.
Kolač dobija blagu smeđu koricu odozgo.
Dobro bi bilo da ga polako ohladimo, najbolje se to postiže kada ga ostavimo u isključenoj rerni sa otvorenim vratašcima.
Nakon toga ohladimo čokoladni čizkejk sa krem sirom i pavlakom na nekoliko sati u frižideru.