Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čokoladni čizkejk sa krem sirom i pavlakom

Čokoladni čizkejk sa krem sirom i pavlakom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Čokoladni čizkejk sa krem sirom i pavlakom
Fotografije: Anelia Terzieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Recept za sreću - zove se čokoladni čizkejk"

Potrebni sastojci

  • kakao keks - 200 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • krem sir - 250 g (2 kutijice)
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 2/3 šolje
  • jaja - 3 mala
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • cimet - prstohvat
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću blendera sameljemo kekse da se dobiju fine mrve.

U njih dodajemo istopljeni maslac i prstohvat cimeta (po želji).

U kalup sa pokretnim zidovima stavljamo smesu od keksa i pritiskamo.

Pečemo na 180 stepeni 7-8 minuta. Ostavljamo da se ohladi.

Umutimo krem sir sa šećerom.

Dodajemo jaja i ponovo mutimo.

Na kraju dodajemo vanilu i kiselu pavlaku i mešamo ponovo dok ne postane homogeno.

Čokoladu istopimo na vodenoj pari. Veoma je važno da ona bude blago ohlađena, da se smesa za čokoladni čizkejk ne bi presekla.

Dodajemo je u smesu i kalup uvijamo u aluminijumsku foliju.

Sipamo mlečnu smesu na osnovu od keksa. Pečemo raskošni čizkejk u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni otprilike 40 min.

Kolač dobija blagu smeđu koricu odozgo.

Dobro bi bilo da ga polako ohladimo, najbolje se to postiže kada ga ostavimo u isključenoj rerni sa otvorenim vratašcima.

Nakon toga ohladimo čokoladni čizkejk sa krem sirom i pavlakom na nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: