Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Šnicle milaneze sa patlidžanom

Šnicle milaneze sa patlidžanom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Šnicle milaneze sa patlidžanom
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Zakon je da jedemo šnicle milaneze dok su još tople"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, crni
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 100 g
  • brašno - 100 g
  • parmezan - 30 g
  • origano - 1 prstohvat
  • kuvana šunka - 150 g
  • mocarela - 150 g (dimljeni sir skamorca)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Uvek pravim vegetarijanske šnicle, ali ako zaista želim da naravim ukusnije i prijatnije, onda ih punim mocarelom i kuvanom šunkom.

Pripremamo ukusne prezle, pomešamo prezle, parmezan i prstohvat origana, pomešamo sve i odvojimo.

Uzimamo patlidžan i očistimo, isečemo na krugove ili ne previše tanke kriške i stavljamo u đevđir zajedno sa prstohvatom soli. Ostavljamo da stoje 30 minuta tako da patlidžan pusti gorku vodu.

Nakon što patlidžan bude gotov, osušimo i prebacujemo u topao tiganj, sa dnom koje se ne lepi, da ostanu idealno suvi. Kad se ohlade, napunimo po dva prvo sa malo šunke i nakon toga sa malo mocarele ili skamorcce.

Pohujemo ih prvo u brašno, posle u jajima i nakon toga u prezlama ukusnim. Ugrejemo dobro ulje za prženje i čim se ugreje, Milaneze šnicle (patlidžan) vadimo nakon nekoliko minuta.

Nakon što se isprže apetitno i postanu zlatne ukusne šnicle, servirajte pohovani patlidžan sa salatom, začinjenom po ukusu.

Pre nego što ih servirate ponovo sledećeg dana, lepo je da ih tradicionalno zapečete u rerni ili u miktotalasnoj, pospite ih ekstra virgin maslinovim uljem, tako da površina ponovo postane hrskava.

Međutim, savet je da ih konzumirate odmah nakon pripreme, da biste ih bolje ocenili.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: