Način pripreme
Pripremamo kore od oraha. Odvojima žumanca od belanaca. Belanca umutimo u sneg.
Žumanca umutimo u sipkast krem sa šećerom. Nakon toga u njih dodajemo kakao, vanilin šećer, so i kafu i ponovo promešamo. Dodajemo belanca i lepo promešamo rukom.
Postepeno dodajemo brašno i pomešamo. Na kraju sipamo prašak za pecivo i mlevene orahe i homogenizujemo smesu. Rasporedimo je u 2 okrugle tepsije prečnika otprilike 25 cm, koje smo prethodno obložili papirom za pečenje.
Zagladimo i pečemo na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Ostavljamo kore da se u potpunosti ohlade i sečemo svaku na 2 dela, tako da ukupno dobijemo 4 kore.
Za moka krem prvo rastvorimo kafu u vodi.
Sipamo žumanca u šerpu i dodajemo šećer, kafu i liker. Stavljamo na ringlu posudu za kuvanje na pari i počinjemo da mutimo mikserom. Mutimo otprilike 10 minuta dok se ne dobije krem.
Nakon toga sklanjamo sa strane da se ohladi.
U ohlađeni krem dodajemo maslac i mutimo mikserom 5-6 minuta.
Počinjemo da sastavljamo ukusnu tortu sa orasima.
Stavljamo 1 koru na podlogu i natopimo je s 2 kašičice ruma. Stavljamo 2-3 kašičice slatkog od šljiva i premažemo odozgo kremom. Izravnamo i ponavljamo isti postupak.
Nakon što smo kremom namazali poslednju koru i tortu sa strana, obilno posipamo mlevenim orasima.
Stavljamo tortu sa orasima i moka kremom u frižider na 24 sata.
Nakon toga poslužujemo tortu od kafe.