Način pripreme
Skuvamo krompir na pari (oljušten i isečen na sitno) i odmerimo tri šolje skuvanih kockica.
Sipamo ih u duboku posudu i izgnječimo u pire.
Dodajemo u njih i ostale sastoje: oprane i isečene na sitno - blitva, mladi luk i mirođija, narendani na sitno rende - šargarepa i svež koren đumbira.
Začinjavamo začinima - himalajskom solju, kurkumom, kuminom, biberom i šarlanom.
Smesu zgusnemo sa finim kukuruznim brašnom. Promešamo ravnomerno i oblikujemo male ćuftice.
Od smese se dobija 15-16 komada krompir ćuftica.
Uvaljamo ih sa svih strana i krupni kukuruzni griz da ih pohujemo.
U zagrejanom tiganju sa malo šarlana spremamo ćuftice dok ne dobiju zlatastu boju sa obe strane.
Veganske krompir ćuftice sa blitvom i đumbirom sa zlatnom hrskavom koricom i čudesnom aromom!
Čudesnog ukusa!