bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Alva»Bezglutenska suncokretova alva

Bezglutenska suncokretova alva

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Bezglutenska suncokretova alva
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
18/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Porcije4
"Bezglutenska suncokretova alva koja će sigurno okupirati vašu pažnju"

Potrebni sastojci

  • orasi - 60 g, namrvljeni
  • tahini od suncokreta - 100 g, ili od susama
  • med - 100 g ili agava
  • kokosovo ulje - oko 15 g, istopljeno
  • kokosovo brašno - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve nabrojane sastojke u duboku posudu pomoću drvene varjače ili špatule i promešajte veoma dobro.

Mešajte, dok se sve ne pomeša i ne dobije se homogena smesa, koja podseća na testo - sjajana je, ne lepi se i možete da je oblikujete rukama.

Nakon što se dobije testo, od njega možete da oformite rukama jednu veliku loptu, da je napravite u salamicu ili da je pritistene u posudu za pečenje papirom za pečenje.

Nakon što oblikujete domaću alvu kako želite, stavite je u frižider na oko sat, da se stegne. Nakon što se stegne možete da rasečete tahini alvu.

Ako više volite tvrđu alvu čuvajte je u zamrzivaču, a ako volite da ona bude mekša i nežna držite bezglutensku suncokretovu alvu u frižideru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: