Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Beli sos sa kiselom pavlakom

Beli sos sa kiselom pavlakom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Beli sos sa kiselom pavlakom
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Nešto nedostaje mesu koje ste pripremili? Evo recepta za vas!"

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • voda - po potrebi
  • začini - po ukusu (so, biber, suvi začin)
  • kisela pavlaka - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ulje usuti u tiganj i zagrejati. Dodati brašno i kratko propržiti. Zaliti pavlakom za kuvanje, mešati i kad počne da se zgušnjava dodati vodu (koliko je potrebno da se razredi do željene gustine). Začiniti po ukusu (umešati so, biber i suvi začin).

Dodati kiselu pavlaku, izmešati i skloniti tiganj sa ringle.

Sos sipati u odgovarajuću činiju, posuti suvim začinom i poslužiti.

Beli sos sa kiselom pavlakom je podjednako ukusan topao, kao i kada se ohladi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: