Način pripreme
Skuvamo 150 g kuskusa sa himalajskom solju, mlevenim crnim biberom i nerafinisanim suncokreetovim ulje u 2-3 šolje vode. Nakon toga ga procedimo u đevđiru i isplaknemo uz mešanje pod tekućom hladnom vodom.
Sipamo stegnut i lepo isceđen kuskus u duboku posudu.
U njega dodamo iz bašte sveže ubran zeleniš (opran i sitno iseckan) - pola vezice peršuna bez drški, 5 listova sremuša (ili nekoliko perca mladog luka), ½ vezice mladog luka, listove od 3 sveža stručka divlje nane i 2-3 sveža stručka majorana. Sipamo i sitno iseckan paradajz.
Začinimo 1 supenom kašikom maslinovog ulja (ili nerafinisanog suncokretovog ulja), otprilike 2 supene kašike sveže ceđenog limunovog soka, ½ kašičice himalajske soli po ukusu i 1-2 prstohvata mlevenog crnog bibera.
Promešamo salatu Tabule i svežu je posliužimo oblikovanu u kupolu, ukrašenu peršunom i majoranom.
Osvežavajući predlog za jedan lagan vegetarijanski ručak tokom toplih dana - Salata Tabule sa kuskusom, sremušem i majoranom!
Neobično ukusno!