Način pripreme
Patlidžan isečemo na kriške, posolimo i ostavljamo da pusti gorku vodu. Operemo i pečemo na roštilju na rerastom tiganju.
U tiganju sa uljem dinstamo luk i beli luk. Dodajemo mleveno meso i nakon što se prirpemi dodajemo oljušten i isečen paradajz.
Sos bešamel:
U kaseroli rastopite kravlji maslac. Dodajemo brašno i nakon što se proprži sipamo sveže mleko. Kad sos provri skidamo sa vatre.
Sastojci su sa 4-5 ukusnih đuvečara.
Na dno svake đuvečare stavljamo od smese, nakon toga nekoliko krugova patlidžana, mleveno meso i završavamo patlidžanom.
Musaku u đuvečari prelivamo bešamelom i posipamo rendanim kačkavaljem.
Musaku od patlidžana i mlevenog mesa pečemo na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok kačkavalj porumeni.
Možemo pripremiti recept za musaku sa patlidžanom u običnom plehu.
Prijatno!