Način pripreme
Za testo: U velikoj posudi pomešajte brašno sa morskom solju. Napravite kladenac i dodajte vino, maslinovo ulje i žumance.
Mutite viljuškom, uz postepeno dodavanje brašna dok se ne oblikuje lopta testa.
Testo prebacite na blago nabrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta.
Nakon toga uvijte u foliju za sveže čuvanje i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.
Na dobro nabrašnjenoj površini razvijte testo debljine 3 mm, uvijte lagano oko oklagije i razvijte ga na kalup za tart od 25 cm, dobro rasporedite testo pažljivo pritiskajući.
Odsecite višak testa i popunite sve rupe (ukoliko su se formirale) pomoću viljuške izbockajte osnovu, prekrijte je folijom za sveže čuvanje i hladite u zamrzivaču 90 minuta.
Zagrejte rernu do 180 stepeni.
Pecite osnovu za tart 25 minuta ili dok ne dobije blago zlatkastu boju.
Testo za slani tart je gotovo.