Pečena jagnjeća plećka sa belim vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
22/05/2020
"Belo vino čini čuda sa jagnjećim mesom - uverite se sami "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • maslac - 125 g
  • belo vino - 200 ml
  • so - po ukusu
  • začin za jagnjeće meso - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte začin za jagnjeće meso sa solju i alevom paprikom.

Promešajte smesu i namažite jagnjeću plećku sa svih strana.

Ostavite je tako oko 30 minuta.

Namažite jagnjeću plećku istopljenim maslacem.

Stavite meso u duboku posudu za pečenje. Prelijte preostalim maslacem.

Na dno posude sipajte belo vino i šolju vode.

Pokrijte posudu debelom aluminijumskom folojom. Pritisnite krajeve dobro da pri pečenju jagnjetina može da se izdinsta.

Pecite u umerenoj rerni oko 3 sata. Pred kraj pečenja odstranite foliju sa praznične pečene jagnjetine da se dobije zlatasta korica.

Veoma aromatična i ukusna pečena jagnjeća plećka sa belim vinom.

Servirajte sa hladnim belim vinom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar