Način pripreme
Rastopite kvasac u svežem mleku. Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite kladenac u sredini. Stavite sve sastojke unutra. Umesite meko testo. Stavite ga u posudu i prekrijte pamučnom krpom. Ostavite na toplom na sat vremena.
Gotovo testo za tursku picu podelite na 4 jednaka dela. Svaku razvijte u pravougaonik. Stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Umutite jaja u posudi i dodajte čorizo i paradajz, isečene na pola. Stavite od punjenja u sredinu. Savijte krajeve ka punjenju kako biste dobili čamce od testa.
Premažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem. Pripremljene pidee pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne budu gotovi.
Malo pre nego što izvadite pidee sa kobasicom, pospite izrendanim kačkavaljem.
Ukusan pide sa jajima i paradajzom!