Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Turski pide sa jajima, paprikama i sirom

Turski pide sa jajima, paprikama i sirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Turski pide sa jajima, paprikama i sirom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
08/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Turski pide sa jajima, paprikama i sirom koji smo odlučili danas da vam ponudimo"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml, toplo
  • brašno - oko 500 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • suvi kvasac - 7 g
  • so - 0, 5 kašičice
  • za nadev
  • sir - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • paprike - 3 komada
  • kačkavalj - 50 g
  • origano - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanom mleku.

Prosejte brašno i dodajte ga zajedno sa uljem i solju u rastvoreni kvasac.

Umesite meko testo za pide, stavite ga u prethodno podmazanu posudu i pokrijte ga streč folijom.

Ostavite ga sa strane na otprilike 40 minuta da naraste.

Očistite paprike i iseckajte ih na male kockice

Izmrvite sir i posebno u durgoj posudi umutite jaje zajedno sa 1 supenom kašikom ulja.

Stavite testo u široku podmazanu tepsiju.

Namažite ga umućenim jajetom pomoću silikonske četkice i odozgo pospite izmrvljenim sirom i paprikama.

Izrendajte kačkavalj lepo i svuda po ovom mekanom pideu.

Uvijte koru u rolat i blago pričvrstite krajeve - isecite ga po dužini, a ne do dna.

Otvore pospite susamom i stavite ga da se peče na otprilike 180 °C dok se ne dobije zlatkasta boja.

Turski pide sa jajima, paprikama i sirom je veoma ukusan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: