Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanom mleku.
Prosejte brašno i dodajte ga zajedno sa uljem i solju u rastvoreni kvasac.
Umesite meko testo za pide, stavite ga u prethodno podmazanu posudu i pokrijte ga streč folijom.
Ostavite ga sa strane na otprilike 40 minuta da naraste.
Očistite paprike i iseckajte ih na male kockice
Izmrvite sir i posebno u durgoj posudi umutite jaje zajedno sa 1 supenom kašikom ulja.
Stavite testo u široku podmazanu tepsiju.
Namažite ga umućenim jajetom pomoću silikonske četkice i odozgo pospite izmrvljenim sirom i paprikama.
Izrendajte kačkavalj lepo i svuda po ovom mekanom pideu.
Uvijte koru u rolat i blago pričvrstite krajeve - isecite ga po dužini, a ne do dna.
Otvore pospite susamom i stavite ga da se peče na otprilike 180 °C dok se ne dobije zlatkasta boja.
Turski pide sa jajima, paprikama i sirom je veoma ukusan.
Prijatno!