Orasnice bez glutena

26/05/2020
"Orasnice bez glutena jedemo svakog dana "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • belanca - 2 komada
  • orasi - 130 g
  • smeđi šećer - 130 g (ili drugi po izboru)
  • vanila - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika ili pirinčani skrob
  • sok od limuna - nekoliko kapljica
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam jedan recept za orasnice iz babine sveske sa receptima. Uživajte! U blenderu sameljite orahe zajedno sa jednom supenom kašikom smeđeg šećera.

Umutite belanca žicom za mućenje u posudi na vodenoj pari na ringli, sa šećerom i polovinom orašastih plodova. Mešajte s vremena na vreme dok se šećer u potpunosti ne istopi.

U početku, smesa će biti tečnije, posle toga će postati svetlija i zgusti će se kao krem- Tada je skinite sa ringle.

Belanca nakon toga nemojte više mutiti.

Dodajte ostale orahe i limunov sok i dobro promešajte. Tačnije, imamo jednu aromatičnu, lepljivu smesu koja postaje sjajna za pečenje idealnih orasnica.

One su sjajne i suve korice, ali mekane i rastegljive unutrašnjosti!

Pazite da temperatura u posudi sa belancim ane pređe 80 stepeni da se ne bi skuvala!

Dobro promešajte i ostavite smesu sa strane da se ohladi.

Na kraju dodajte skrob i vanilu i ponovo promešajte. Ostavite da se blago ohladi smesa pre nego što budete pekli, ali ne previše.

Nakon toga u tepsiji na papiru za pečenje oblikujte domaće orasnice, ostavljajući rastojanje između njih.

Stavite, ukoliko vam se dopada, na svaku orasnicu po jedan orah. Pecite orasnice sa smeđim šećerom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta da dobiju blagu preplanutost.

Pazite da ih ne prepečete!

Uživajte u njihovom neverovatnom ukusu!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar