Način pripreme
Predlažem vam jedan recept za orasnice iz babine sveske sa receptima. Uživajte! U blenderu sameljite orahe zajedno sa jednom supenom kašikom smeđeg šećera.
Umutite belanca žicom za mućenje u posudi na vodenoj pari na ringli, sa šećerom i polovinom orašastih plodova. Mešajte s vremena na vreme dok se šećer u potpunosti ne istopi.
U početku, smesa će biti tečnije, posle toga će postati svetlija i zgusti će se kao krem- Tada je skinite sa ringle.
Belanca nakon toga nemojte više mutiti.
Dodajte ostale orahe i limunov sok i dobro promešajte. Tačnije, imamo jednu aromatičnu, lepljivu smesu koja postaje sjajna za pečenje idealnih orasnica.
One su sjajne i suve korice, ali mekane i rastegljive unutrašnjosti!
Pazite da temperatura u posudi sa belancim ane pređe 80 stepeni da se ne bi skuvala!
Dobro promešajte i ostavite smesu sa strane da se ohladi.
Na kraju dodajte skrob i vanilu i ponovo promešajte. Ostavite da se blago ohladi smesa pre nego što budete pekli, ali ne previše.
Nakon toga u tepsiji na papiru za pečenje oblikujte domaće orasnice, ostavljajući rastojanje između njih.
Stavite, ukoliko vam se dopada, na svaku orasnicu po jedan orah. Pecite orasnice sa smeđim šećerom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta da dobiju blagu preplanutost.
Pazite da ih ne prepečete!
Uživajte u njihovom neverovatnom ukusu!