Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa mlevenim mesom i sosom Bolonjeze

Pica sa mlevenim mesom i sosom Bolonjeze

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Pica sa mlevenim mesom i sosom Bolonjeze
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
01/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Varijacije na temu najukusnije i najsočnije pice nastavljaju se ovim strašno ukusnim Dobrinkinim predlogom za picu sa mlevenim mesom i bolonjeze sosom."

Potrebni sastojci

  • testo - 250 g za picu
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 500 g
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • belo vino - 50 ml
  • biber
  • bosiljak
  • kukuruz - 50 g
  • masline - 5 - 6 komada
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na malo ulja propržite mleveno meso. Dodajte sitno seckani luk, beli luk i šargarepu. Dodajte im paradajz isečen na kockice.

Zalijte vinom i ostavite da se sos krčka dok ne ostane samo masnoća.

Dodajte začine i šećer. Testo rasporedite u odgovarajuću tepsiju.

Premažite gotovim sosom od paradajza, pospite kukuruzom i maslinama.

Poređajte kriške paradajza i pecite na 200 stepeni 15 minuta.

Izvadite iz rerne, pospite sirom i vratite picu da se dopeče.

Pica sa mlevenim mesom i sosom Bolonjeze je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: