Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Uskršnja jagnjeća bela čorbica

Uskršnja jagnjeća bela čorbica

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Uskršnja jagnjeća bela čorbica
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Uskršnja jagnjeća čorba, koju serviramo za praznik"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • pirinač - 100 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • zaprška
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice treba pažljivo da operete tekućom vodom, potrebno je takođe da obrnete creva i da operete dobro i sa unutrašnje strane.

Nakon toga stavite u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi. Za vreme kuvanja po porvšini vode se stvara pena, koju odvajate uz pomoć rešetkaste kašike. Čim se jagnjeće iznutrice skuvaju, ocedite od bujona i sačuvajte.

U ugrejanom ulju dinstajte prethodno sitno iseckan luk i rendanu šargarepu. Čim povrće omekša, dodajte jagnjeće iznutrice. Začinite po ukusu solju, biberom i nanom.

Sastojke prelijte sa oko 200 ml bujona i ostavite da provri. Dodajte pirinač i još vode ili bujona. Nakon oko pola sata, jagnjeća supa je spremna, ostaje samo da napravimo zarpšku (po želji).

Žumance pomešamo sa kiselim mlekom, promešamo i dodajemo lagano u čorbu od iznutrica. Promešamo i ostavljamo još 15 minuta da se krčka na tihoj vatri.

Uskršnja jagnjeća bela čorbica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti