Način pripreme
1. Pretvorite skuvanu bundevu u pire zajedno sa topljenim sirom. Odvojeno zagrejte pileći bujon i održavajte topao na minimalnom stepenu ringle.
2. Iseckajte luk šalot i beli luk i zapržite sa prstohvatom soli dok ne omekšaju u maslinovom ulju.
3. Dodajte vino i kuvajte još 2 minuta uz otvoren poklopac, da ispari alkohol. Dobro je da sve vreme mešate.
4. Počnite da sipate vruć bujon u porcijama ponovo ne prestajući da mešate. Dok se jedna porcija bujona ne upije ne sipajte sledeću. Pred kraj stavite i pire sa bundevom i topljenim sirom koji će osim ukusa dati i dodatnu kremastu strukturu nežnom rižotu od povrća.
Ceo proces upijanja bujona te treba da pređe 14 minuta da bi pirinač ostao al dente i da bude obavijen bežnim kremastim sosom.
Ipak uskladite se i sa uputstvom na pakovanju, a ako bude malo tečnosti možete da sipate još bujona ili vode, ali ne preterujte.
5. Stavite pola parmezana u rižoto sa bundevom i ostavite minut da odstoji. Nakon toga rasporedite u dve porcije i servirajte ukusan rižoto sa bundevom i topljenim sirom, posut preostalim parmezanom.
Prijatno!