Čorba od paradajza na turski način
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Paradajza»Čorba od paradajza na turski način

Čorba od paradajza na turski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Čorba od paradajza na turski način
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
03/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Želimo vam prijatno uz tursku čorbu od paradajza koja se jede u jednom dahu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo povrće. Isečemo šargarepu i praziluk na srednje kocke i dinstamo ih u 3 kašika masnoće oko 5 minuta.

Dodajemo paradajz pire, origano i kumin.

Prelivamo bujonom od povrća i ostavljamo da se krčka na srednjoj vatri pod poklopcem.

Paradajz prepolovimo na pola i stavljamo u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Posipamo solju, malasom od nara, maslinovim uljem i strukovima ruzmarina.

Luk takođe sečemo na pola i poređamo ga uz paradajz omotačem na gore.

Čenove belog luka dodajemo sa ljuskama.

Pečemo u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.

Sklanjamo ljusku paradajza, luka i belog luka, kao i listiće ruzmarina.

Vraćamo ih u čorbu od paradajza i ostavljamo još 15 minuta da se stope ukusi.

Čorbu pasiramo dok ne postane glatka i začinimo je sa malo soli i šećera.

Vraćamo čorbu na riglu i dodajemo rezanca.

Turska čorba se krčka još 5-10 minuta i isključuje se.

Serviramo pardajz čorbu na turski način toplu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: