Piletina sa krompirom, pečurkama i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
130
731
04/06/2020
"Sjajno pečeno jelo sa najukusnijom kombinacijom sastojaka - krompir, pečurke i pavlaka "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano217
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se skuva u prethodno posoljenoj vodi. U drugoj posudi se kuva krompir.

Nakon što se skuva piletina, seče se na male komadiće u jednu posudu za pečenje i dodaje se krompir isečen na kocke.

Pečurke se dinstaju u tiganju sa maslacem dok ne dobiju zlatastu boju, nakon toga se dodaju u posudu za pečenje zajedno sa maslinovim uljem i začinima.

Peče se na 200 stepeni 10-15 minuta, nakon toga se dodaju pavlaka i bujon i ostavlja se još 10 minuta u rerni.

Može da se servira sa posutim kačkavaljem (dok je toplo, da se rastopi) ili da se zapeče. Super zapečeno jelo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar