Način pripreme
Natopite pasulj tokom jedne noće ili oko 3 sata. Prospete vodu i prelivate čistom.
Kada provri, prosipate opet vodu i sipate čistu. Kuvajte pasulj dok ne bude gotov.
Kobasica se iseče na kocke i zapržite u malo ulja.
Isečete dve glavice luka na sitno i u odvojenoj pusude ga zapržite dok ne omekša.
Dodajte brašno, zapržite ga malo i stavite alevu papriku, promešate i sklonite s ringle.
U glinenu posudu stavlite pasulj, zaprženu kobasicu, zapržite s lukom, crvenom paprikom isečnom na sitno, lenovima belog luka. Dodajte so, biber i nanu po ukusu.
Prelivate vodom tek toliko da prekrije tavče gravče i promešate.
Isecite paradajz na krugove i poređajte odozgo.
Pecite pasulj u rerni oko pola sata, tek toliko da se zgusne sos.
Gravče na tavče je gotov!