Hrskava pečena krilca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Hrskava pečena krilca
06/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
"Krilca treba da budu hrskva, ama mnogo hrskava, inače zašto bi se uopšte trudili da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - oko 15 komada
  • masnoća - 100 ml ulje ili pakovanje istopljenog maslaca
  • kačkavalj - 200 g, tvrd
  • prezle - 150 g
  • začin - za pileće meso
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Postavite posudu, u kojoj ćete peći, papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom i blago namažite četkom.

Narendajte tvrdi kačkavalj u posudu i dodajte u njega univerzalni začin za piletinu, biber i alevu papriku, kao i prezle.

Promešajte sve dobro. Namažite svako pileće krilce obilno masnoćom pomoću četke. Ako pomešate istopljeni maslac i ulje, ispašće najukusnije.

Nakon mazanja, uvaljajte krilca u pripremljenu smesu od kačkavalja i poređajte ih na malom odstojanju jedno od drugog u posudu za pečenje.

Stavite hrskava pečena krilca da se ispeku u rerni zagrejanoj na oko 200 stepeni pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: