Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Domaće krofne sa nadevom

Domaće krofne sa nadevom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Domaće krofne sa nadevom
Fotografije: Maria Doeva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
15
"Ponekad su žurke razlog za spremanje krofni, a sledeći put krofne su razlog za organizovanje nezaboravnih žurki"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • šećer - 80 g
  • so - 5 g
  • suvo mleko - 20 g
  • kvasac - 2 pakovanja, suvi
  • voda - 230 ml, topla
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 40 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte zajedno brašno, šećer, so, suvo mleko, suvi kvasac i vanilu. Dolijte toplu vodu i umućeno jaje.

Ostavite poklopac da se smesa aktivira 15 minuta. Nakon toga dodajte maslac u promešajte veoma dobro.

Dodajuću brašno, zamesite glatko i nelepljivo testo. Gotovo testo ostavite na sobnoj temperaturi da naraste oko 45 minuta.

Nakon toga ga razvijte na namazanoj površini u koru debljine 1 cm.

Pomoću čaše isecite krofne, napravite im i malu okruglu rupicu u sredini. Ostavite ih da narastu još 15 minuta.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na slaboj ringli i ubacite krofne da se isprže sa obe strane.

Gotove krofne ocedite na kuhinjskom ubrusu i nakon toga ih pokrijte glazurom po vašoj želji ili šećerom u prahu.

Po želji ih napunite pomoću šprica slatkom ili tečnom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Dobar recept za rodjendanske proslave
23.05.2021 10:58