Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Gratin»Lenji gratin od tikvica

Lenji gratin od tikvica

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k436
Lenji gratin od tikvica
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
12/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ko je rekao da je za pripremanje lepog gratina potrebno mnogo truda - evo kako postaje jednostavno i brzo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • mirođija - 3 stručka
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • sir - 1 šolja, izdrobljen
  • kačkavalj - 30, izrendan
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oprana tikvica se izrenda na krupno rende, posipa se solju i nakon 10 minuta se lagano iscedi od vode.

Zelena paprika se očisti od semenki i seče se na tanke trake, a mirođija i čenovi belog luka se sitno iseckaju.

U posudi se viljuškom umute jaja u penu.

Pomešaju se isceđena tikvica, mirođija, brašno, trakice zelene paprike, izrendani kačkavalj, izdrobljeni sir i začini se solju i biberom.

Umuti se u kašu, koja se sipa u nauljenu tepsiju prečnika 24 cm. Može i na papir za šečenje, ali ja ga nisam imala. Stavlja se u zagrejanu rernu na 180°C i peče se dok se porumeni ili dok ne bude gotovo.

Gratin se vadi da se ohladi, prebacuje se u veliki tanjir. Gratin od tikvica se seče kao torta na parčiće.

Možete da poslužite lenji gratin od tikvica sa sosem od kiselog mleka, belog luka, mirođije i peršuna.

Brzo i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: