Krompirići Lepeza u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
358
872
12/06/2020
"Efektni i super jednostavni za spremanje - probajte i vi"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir veoma dobro.

Stavite ga da se kuva i kuvajte oko 15 minuta na slaboj vatri.

Ocedite krompir i isecite ga na kriške, ale ne do kraja, tako da krompir ostane ceo.

Poređajte isečen krompir u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Izgnječite beli luk u pire i pomešajte ga sa maslinovim uljem, dodajte i ostale začine.

Prelijte svaki krompir, tako da aromatično maslinovo ulje u parčići belog luka uđu u svaku krišku.

Pecite krompir lepezu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov.

Pečeni krompir treba da dobije zlatnu hrskavu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar