bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Domaći kukuruzni hleb

Domaći kukuruzni hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Domaći kukuruzni hleb
Fotografije: Diddy Portarska
13/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Ovaj kukuruzni hleb je toliko ukusan, da ga uvek pojedemo pre nego što se ohladi"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 300 g
  • belo brašno - 400 g
  • kvasac - 40 g (1 kesica)
  • voda - 350 ml, mlaka
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kukuruzno brašno se pomeša sa belim brašnom. Oformi se udubljenje.

Nakon toga mutimo kvasac sa vodom, don ne naraste. U njega dodajemo šećer i so, dok se ne rastope.

Nakon toga se ova smesa sipa u udubljenje u brašnu i počinje da se meša kašikom.

Zamesimo testo. Važno je da prestane da se lepi po prstima. Tako se poznaje da li je gotovo. Ostavljamo ga da raste oko 20-30 minuta. Nakon toga testo se premesi i ostavlja se da raste ponovo, ali ovaj put može za 15 minuta.

Nakon toga se stavlja u namazanu posudu u kojoj će se peći. Stavljamo je u rernu na 180 stepeni sa ventilatorom i peče se dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: