Zečija janija sa lukom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Janija»Zečija janija sa lukom

Zečija janija sa lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Zečija janija sa lukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
16/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
"Omiljena janija sa zecom i lukom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pospite brašnom zečije batake. U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja, ubacite jedan ceo čen belog luka i batake posute brašnom.

Ispržite sa obe strane dok ne dobiju prijatnu preplanulost. Prelijte šoljom belog vina, sačekajte da ispari alkohol i sipajte šolju tople vode.

Poklopite posudu i kuvajte 10-15 minuta, nakon toga dodajte luk isečen na polumesece i lovorov list.

Kada luk i meso omekšaju, dodajte paradajz i paradajz pire. Začinite celim zrnima i prstohvatom mlevenog.

Poklopite posudu i nastavite kuvanje dok ne ostane na masnoći. Gotovu janiju pospite usitnjenim peršunom.

Nek vam je slatko! Zečija janija sa lukom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: