Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice na orijentalni način

Punjene tikvice na orijentalni način

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4929k410
Punjene tikvice na orijentalni način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
19/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Egzotičan recept za punjene tikvice na orijentalni način"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • maslac - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • šargarepa - 1/2 komada
  • pirinač - 50 g, dugog zrna
  • so - po ukusu
  • nana
  • pistaći - 20 g, istucani na krupno
  • voda - do 2 šolje
  • luk - 1 mala glavica
  • piment - 2 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice se iseku na debele kolutove i izdube se od unutrašnjosti, ali ne stiže se do dna.

U tiganju se zagreva ulje i maslac, zaprži se sitno isečen luk, narendana šargarepa i piment da omekšaju.

Sipa se opran pirinač dugog zrna da se zaprži i on zajedno sa isečenim delom tikvica i istucanim pistaćima.

Posipa se solju, dodaje se šolja vruće vode i ostavlja se na tihoj vatri da upije vodu.

Čamci od tikvica se poređaju i pune se nadevom pomoću male kašike.

Ako vam je ostalo još nadeva, stavite i njega u posudu za pečenje, sipajte šolju vode i kašiku ulja.

Pečemo uksune punjene tikvice dok pirinač ne bude gotov u umerenoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Serviramo punjene tikvice na orijentalni način sa grančicom nane.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: