Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Oslić u rerni sa sosom od paradajza i pirinčem

Oslić u rerni sa sosom od paradajza i pirinčem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Oslić u rerni sa sosom od paradajza i pirinčem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Očaravajuće i veoma jednostavno jelo od oslića u rerni sa sosom od paradajza i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • oslić - 2 fileta, oko 250 g, svaki
  • paradajz pire - 400 g, iz konzerve
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 5 kašika + za posipanje ribe
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • biber - 2 prstohvata
  • pirinač - 180 g
  • maslac - 1 kašika, meki
  • so - po ukusu
  • peršun - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte tri kašike maslinovog ulja i u njima zapržite kratko čenove belog luka isečene na male parčiće ili tanke kriške. Vatra ne treba da bude jaka. da ne izgore.

2. Sipajte paradajz pire, šećer, origano i so i promešajte. Ostavite sos da se krčka na slaboj do umerenoj vatri, a za to vreme se pozabavite pirinčem.

3. Operite ga dobro od skroba.

Zagrejte vodu u proporciji sa pirinčem, kakvu je naznačio proizvođać na pakovanju, jer svaka vrsta traži različitu količinu.

Kada provri, stavite dva prstohvata soli, dve kašike maslinovog ulja i pirinač. Kuvajte pod poklopcem 20 minuta i sklonite sa vatre, stavite maslac i ostavite šerpu poklopljenu 2-3 minuta.

4. Dok se pirinač još kuva, stavite ribu u namazanu posudu za pečenje kožom na dole. Pospite ili natrljajte solju, maslinovim uljem i biberom.

Ispecite file oslića u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta ili malo više, ako su fileti mnogo debeli. Kao celina pečena bela riba nema potrebu za dugom termičkom obradom.

5. Servirajte oslić u društvu belog običnog pirinča i paradajz sosa. Pospite svežim iseckanim peršunom i servirajte.

Ovaj oslić u rerni sa paradajz sosom i pirinčem je ideja za brzo i jednostavno jelo, koje će vas očarati svojim ukusom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: