Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Falafeli sa tikvicama u rerni

Falafeli sa tikvicama u rerni

Falafeli sa tikvicama u rerni
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
24 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
64 min.
Porcije
14
"Današnje kulinarsko zadovoljstvo - falafeli sa tikvicama u rerni"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 500 g, sirove, natopljene u vodi 24 sata
  • tikvice - 2 narendane i dobro isceđene
  • crveni luk - 1 glavica, isečen na sitno
  • peršun - 1 mala vezica
  • mirođija - 1 mala vezica
  • kajanski biber - 1/4 kašičice
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • zaatar - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Blendirajte natopljene leblebije zajedno sa tikvicom. Mnogo je važno da ste dobro iscedili tikvicu od suvišne vode.

Sipajte u posudu i dodajte sitno isečen luk. Isecite na sitno peršun i mirođiju i dodajte i njih, stavite i začine, a posle i maslinovo ulje.

Promešajte sve veoma dobro i rukama oformite falafele veličine po vašoj želji i poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papiraom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeno 30-40 minuta (zavisi od veličine) ili dok ne napuknu i ne dobiju zaltastu preplanulost.

Ne plašite se da eksperimentišete sa drugim začinima, koji su vam omiljeni.

Servirajte pečene falafele sa blagim sosom od belog luka ili majonezom, napravljenim od vode od leblebija - akvafabe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: