Način pripreme
Počinjemo spremanje punjenog ćurećeg buta, kao prvo dovojimo ksoti, ako je potrebno nagorimo, da bi šnicle ostale sa kožom (može i bez kože, ako ne volite).
Istuvamo svaku u streč foliji. Spremamo smesu od soli, bibera, aleve paprike, maslinovog ulja i soja sosa i potapamo svaku šniclu obilno i prekrivamo streč folijom i ostavljamo nekoliko sati u frižideru da dobro upiju začine.
Ako žurite, ne morate da čekate. Nakon toga namažemo krem sirom, stavljamo pečurke, kačkavalj i uvijamo u ukusan slani rolat pomoću streč folije pritisnemo čačkalicama, koje nakon pečenja sklanjamo i nema ni traga od njih.
Poređamo u posudu za pečenje i na svaki rolat stavljamo maslac, sipamo pivo na dno posudu i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni 40-45 minuta.
S vremena na vreme možete da prelivate pivom pomoću kašike.
Servirajte sa garnirungom po izbnoru (dobro ide krompir pire).
Pazite sa soja sosom prilikom začinjavanja, da ne presolite.
Isti recept može da se spremi i sa pilećim batacima, da spremite, isto da stavite u posudu krupno isečen krompir i šaragrepu koje ćete kasnije koristiti kao garnirung.
Nek vam je slatko iz ovaj punjeni ćureći but.