Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Lisnati tart sa voćem

Lisnati tart sa voćem

Lisnati tart sa voćem
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Super lisnato testo sa voćem - koliko vremena dajete sebi pre nego štoga pojedete"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje, sveže
  • šećer - 2 kašike
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašičica
  • Za krem
  • maslac - 2 kašike
  • sveže mlelp - 500 ml
  • puding - 2 pakovanje, od vanile
  • voda - 4 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • vanila - 1 pakovanje
  • Za ukras
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • vanila - 1 kesica
  • banana - 1 komad
  • jagode - 4 koamda
  • kajsija - 1 komad
  • menta - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Oblikujemo lisnato testo u kalupu za pečenje, tako da zauzme oblik posude. Mažemo umućenim žumancem sa svežim mlekom, posipamo šećerom i stavljamo okruglo parče papira, a odozgo šaku bobica.

Pečemo na 200 stepeni 20 minuta. Sklanjamo papir, nakon što se ohladi i stavljamo u široki tanjir.

Skuvamo krem, tako što stavimo da mleko provri sa šećerom i vanilom, u njega sipamo puding rastvoren u vodi, kuvamo dok se ne zgusne i sklonimo.

Ostavljamo da se blago ohladi, dodajemo maslac i sipamo u osnovu od lisnatog testa.

Mutimo pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom i nanesemo preko krema. Sečemo voće i ukrašavamo. Po sredini stavljamo struk mente.

Stavljamo naš tart u frižider na jedan sat i nakon toga serviramo.

Lisnati tart sa voćem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: