Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Fletbred - Pljosnati hleb

Fletbred - Pljosnati hleb

DiDi
Početnik
3160
Fletbred - Pljosnati hleb7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Šta je to Fletbred - saznajte u receptu ispod"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • soda - 1 kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 2 šolje, punomasno
  • začini - zeleni, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte u posudu, pa mu dodajte so i sodu i promešajte dobro.

Dobijenu smesu dodajte u kiselo mleko. Promešajte dobro da dobijete mekano testo.

Radnu površinu pospite brašnom i na nju postavite gotovo testo. Podelite ga na 8 jednakih delova.

Svaku lopticu razvucite do prečnika od 20 cm uz posipanje brašnom, da se pljosnati hleb ne lepi.

Jednostavne prlenke pecite u suvom tiganju na srednje jakoj vatri od 2 do 4 minuta sa svake strane, dok ne dobijete zlatnu boju.

Dobićete mekane pljosnate lepinje, prelepog mirisa i ukusa.

Pre pečenja fletbreda u testo možete da ubacite aromatične začine - mladi luk, beli luk, maslinovo ulje i maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: