Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Tanak Hleb»Etiopski pljosnati hleb

Etiopski pljosnati hleb

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
1364381444
Etiopski pljosnati hleb
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
02/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Topao, topao iz rerne - nećete moći da ga se zasitite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, pšenično
  • kvasac - 1 kašika
  • voda - 1/3 šolje, mlaka
  • so - po ukusu
  • šećer - po ukusu
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite kvasac zajedno sa šećerom i solju i četvrtinom šolje mlake vode u posudi na15 minuta.

U drugu posudu postepeno sipajte brašno i postepeno dodajte malo vode i jaje.

Mešajte dok ne postane glatka smesa, pa dodajte mešavinu kvasca, šećera, soli i vode i nastavite da mesite.

Mesite dok ne dobijete glatko testo, koje se ne lepi za ruke ili ivice posude.

Pustite da se testo diže 1 sat u posudi pokrivenoj krpom.

Zagrejte rernu na 130 stepeni.

Nakon što je testo naraslo, otkinite manje komade testa i rukama oblikujte male pljosnate pogačice (palačinke srednje veličine).

Ređajte palačinke u nauljeni pleh i stavite u rernu na 45 minuta, dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: