Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Tanak Hleb»Seoski pljosnati hleb

Seoski pljosnati hleb

NikiNiki
Guru
558783k147
Seoski pljosnati hleb
Fotografije: Niki
1 / 6
02/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Nek vam je ukusno svako jelo uz ovaj seoski pljosnati hleb"

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml
  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • ulje - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • Za mazanje
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo kvasac, vodu, šećer i kašiku brašna, promešamo i ostavljamo da se aktivira.

Brašno prosejemo i stavljamo u duboku posudu, dodajemo aktiviran kvasac i ostale sastojke.

Zamesimo meko testo, namažemo ga, pokrivamo prozračnom folijom i ostavljamo na toplom jedan sat.

Naraslo testo podelimo na jednake delove, razvijamo i oblikujemo pljosnati hleb.

Stavljamo u posudu za pečenje i ostavljamo 20 minuta.

Nakon toga namažemo prethodno pomešanim maslinovim uljem i mlekom.

Pečemo seoski hleb u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Nek vam je ukusno uz ovaj seoski pljosnati hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: