Način pripreme
Zamesimo meko testo od integralnog brašna, himalajske soli i vode. Ostavaljamo ga da odstoji 10 minuta pokriveno vlažnom krpom.
Podelimo na lopte - veličine šake.
Razvijamo ih, pri čemu svaku lopticu uvaljamo u brašno, razvijamo oko 10-15 cm u rpečniku i ponovo posipamo brašnom.
Po želji možemo da zapalimo vatru ili na ringli, zagrevamo suv tiganj. Pečemo pljosnate pogače pritiskajući blago pljosnatom mutilicom ili špatulom i vrtimo ih od jedne ka drugoj stranu, nakon što se pretvore u balon, gotove su čim se sa obe strane formiraju braon mrlje.
Odmaj, dok je još toplo, svaku mažemo maslacem ili šarlanom i stavljamo u posudu sa kuhinjskim ubrusom ili salvetom i uvijamo ih. I tako dok se ne potroše loptice pljosnatog hleba. I gotovi smo!
Indijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim!
Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve!
Čudesno ukusno!