bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Tanak Hleb»Indijski pljosnati hleb Roti

Indijski pljosnati hleb Roti

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Indijski pljosnati hleb Roti
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 8
20/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
"Osim do televizora, dozvolite Indiji da dođe i do vaše trpeze, spremajući indijski hleb Roti"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 2 šolje
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • voda - oko 1 šolja, topla
  • integralno brašno - 1/2 šolja, za razvijanje
  • maslac - ili šarlan za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo meko testo od integralnog brašna, himalajske soli i vode. Ostavaljamo ga da odstoji 10 minuta pokriveno vlažnom krpom.

Podelimo na lopte - veličine šake.

Razvijamo ih, pri čemu svaku lopticu uvaljamo u brašno, razvijamo oko 10-15 cm u rpečniku i ponovo posipamo brašnom.

Po želji možemo da zapalimo vatru ili na ringli, zagrevamo suv tiganj. Pečemo pljosnate pogače pritiskajući blago pljosnatom mutilicom ili špatulom i vrtimo ih od jedne ka drugoj stranu, nakon što se pretvore u balon, gotove su čim se sa obe strane formiraju braon mrlje.

Odmaj, dok je još toplo, svaku mažemo maslacem ili šarlanom i stavljamo u posudu sa kuhinjskim ubrusom ili salvetom i uvijamo ih. I tako dok se ne potroše loptice pljosnatog hleba. I gotovi smo!

Indijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim!

Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve!

Čudesno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: