Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od tikvica»Supa od tikvica i domaćih šljiva dženarika

Supa od tikvica i domaćih šljiva dženarika

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Supa od tikvica i domaćih šljiva dženarika2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Supa od povrća za dušu"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvice - 1 mala
  • dženarike - 1 šaka
  • mladi krompir - 3 komada
  • pirinač - 1 šoljica
  • so
  • ulje - 6 kašika
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • paradajz - 1/2 šoljice, mleveni
  • mirođija - 6 struk
  • biber - 1/2 kašičice
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i šargarepu očistite i sitno naseckajte.

Stavite ih u šerpu sa posoljenom vodom i malo ulja, pa sve stavite na vatru.

Čim voda proključa, dodajte tikvicu, nasečenu na kockice. Nakon desetak minuta dodajte oprane (bez ljuštenja) i nasečene krompire, a malo nakon toga i oprani pirinač.

U supu izmrvite 1 kocku bujona od povrća i spustite zelene dženarike.

Kada supa skoro proključa, dodajte mleveni paradajz.

Jelo kuvajte još malo i sklonite ga sa vatre.

Pospite supu sitno seckanom mirođijom i sa malo mlevenog bibera.

Kada se seoska supa od tikvica malo prohladi, dodajte joj hladnu zapršku od umućenog žumanca sa malo kiselog mleka.

Veoma lagana supa od tikvica i dženarika, koja može da se jede i topla i hladna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti